Prim.dr.sc. Zlatko Sabol

Prim.dr.sc. Zlatko Sabol

Prim. dr. sc. Zlatko Sabol,dr. med. ,diplomirao na Medicinskom fakultetu 1977. godine. Nakon završetka obveznog liječničkog staža u Medicinskom centru u Čakovcu , zapošljava se na Neonatološkom odjelu iste ustanove. Nakon specijalizacije pedijatrije u Klinici za pedijatriju KBC-a u Zagrebu (period 1980 – 1984), zapošljava se na Zavodu za dječju neurologiju i Zavodu za intenzivno liječenje novorođenčadi i djece iste ustanove u kojoj djeluje od 1984. – 1993. godine , a u periodu 1990-1993. godine u kumulativnom je radnom odnosu i kao znanstveni asistent na Katedri pedijatrije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 1993. godine do danas radi u Poliklinici za dječje bolesti za dječje bolesti čiji je osnivač i vlasnik. Završio je poslijediplomske studije iz kliničke pedijatrije i kliničke neurologije.

Tijekom svojeg rada završio više tečajeva trajne edukacije u zemlji i inozemstvu i stekao dijagnostičke vještine na području dječje neurologije i ortopedije. Aktivni je sudionik brojnih tuzemnih i inozemnih skupova. Magistrirao je s temom „Kliničko epidemiološke značajke primarno nestabilnog kuka na području Međimurja“, a titulu doktora znanosti stekao je nakon obrane teme „Multipli T2-hiperintenziteti na magnetnoj rezonanciji mozga kao rani klinički znak neurofibromatoze tip 1 u djece“. Do sada je objavio preko 130 radova iz užeg područja kličko-znanstvenog interesa: epileptologija, razvojna pedijatrija, neurokutane bolesti (posebno neurofibromatoze).

Osmu godinu obnaša dužnost Prvog dopredsjednika Hrvatskog društva za dječju neurologiju te člana Upravnog odbora Hrvatske lige za borbu protiv epilepsije, a član je više domaćih i inozemnih stručnih organizacija. Suosnivač je Hrvatske Akademije za razvojnu rehabilitaciju, Hrvatskog društva za kliničku genetiku i Hrvatske udruge za neurofibromatozu čiji je Predsjednik. Od 2014. g. je začasni član Hrvatskog liječničkog zbora.

departments: Dječja neurologija - neuropedijatrija, Opća pedijatrija
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial